Pārlekt uz galveno saturu

Dināra Valtere: Darbošanās studentu organizācijās ir veids, kā pavadīt laiku ārpus studijām

Attēla autors: No personīgā arhīva

Jauno studiju gadu uzsākot, lielai daļai studentu aktuāls ir jautājums par jēgpilnu un interesantu brīvā laika pavadīšanu. Latvijas Biozinātņu  un tehnoloģiju universitāte piedāvā plašas iespēja- sākot no dziedāšanas un dejošanas, beidzot ar sportu un teātra spēlēšanu. Ja Tev neviena no talantiem, kas nepieciešams skatuves mākslai un ar sportu esi uz “jūs”, tad lieliska iespēja, kā atrast jaunus draugus, darboties un piedalīties, ir studentu pašpārvalde. Meža fakultātes studentu biedrība “Šalkone” ir viena no aktīvākajām un radošākajām studējošo pašpārvaldēm LBTU. Kopš maija to vada Mežzinātnes ceturtā kursa studente Dināra Valtere.

“Darbošanās studentu organizācijās ir veids, kā pavadīt laiku ārpus studijām. Tīklošanās, iepazīšanās, jauni draugi ārpus taviem kursa biedriem. Tie ir arī kontakti un iespējas, pieredze organizējot un vadot pasākumus, projektus," stāsta Dināra.


"Šalkone" pēc statusa ir atšķirīgāka, nekā citas LBTU studentu pašpārvaldes.  Tā nav parasta pašpārvalde vai studentu korporācija, bet gan biedrība,” stāsta vadītāja. “"Šalkonē" ir spēcīgas tradīcijas un piederība šai organizācijai gan studentiem, gan absolventiem ir prestiža, ko apliecina fakts, ka biedrībā darbojas ap 200 jauniešu – to vidū arī absolventi jeb vecbiedri.


Savu karjeru “Šalkonē” pašreizējā tās vadītāja sākusi kā Informācijas tehnoloģiju sektora komitejas vadītāja, tad kasiere un pat mantzine: 


Uz amatiem “Šalkonē” ir liela konkurence. Katra atbildības pakāpe ir jānopelna un jāapliecina ar iesaisti un patiesu interesi par to, ko darām kopā. To pierāda tas, ka, lai kļūtu par balstiesīgu “Šalkones” biedru, kā biedra kandidātam ir jādarbojas gadu. Arī šajā gadā, līdzīgi kā iepriekš, interese par iesaisti biedrībā ir liela. Tāpēc šogad veicām nelielas atkāpes no ierastās kārtības, kā pirmkursnieki var uzsākt savas gaitas “Šalkonē”.”

Runājot par šī studiju gada plāniem, Dināra kā pirmo nosauc gatavošanos Meža fakultātes salidojumam, tradicionālai fakultātē rīkotajai ballei "Meža vakars", konkursa “Mis un Misters meži” organizēšanu. Taču būs vēl virkne radošu un interesantu aktivitāšu. Atliek vien sekot informācijai un piedalīties.
 

Pievienots 27/09/2022